•کنترل نام نمک و لیست نمودن نمکهای موجود در منطقه تحت پوشش و مقایسه آن با لیست نمکهای مجاز و اگر بسته نمکی بدون مجوز تولید یا پروانه غیر مجاز بود و یا نام نمک در لیست نمکهای مجاز ثبت نشده باشد بدون نمونه گیریو با تنظیم صورت مجلس به مراجع قضایی معرفی نماید تا از توزیع این نمک جلوگیری شود.
•نمونه برداری و انتخاب نوع نمک خوراکی جهت ارسال به آزمایشگاه . در سال حداقل از کلیه نمونه های موجود در مرکز حداقل یک نمونه از نمکهای موجود در سطح عرضه نمونه برداری انجام گیرد .
•نمونه نمکی که کارشناسان اداره نظارت از سطح تولید و نمونه نمکی که کارشناسان بهداشت محیط در سطح عرضه و توزیع نمونه برداری شده از طریق مرکز بهداشت شهرستان جهت تعیین میزان ید به آزمایشگاه ارسال می شود .
در سطح خانوارهای روستایی :
•بهورز در سرشماری اول سال از نمک معرفی شده نمونه برداری کرده و توسط کیت یدسنج میزان ید نمک را اندازه گیری می نماید و ثبت موارد در فرم مربوطه و ارائه آمار به شبکه بهداشت و درمان شهرستان .
•در هر فصل حداقل 25 درصد از کل مراکز تهیه و توزیع و در طی سال کلیه مراکز یکبار یدسنجی شونده .