تحقیق درباره نگاهي بر مديريت اسلامي

تحقیق درباره نگاهي بر مديريت اسلامي

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:14

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

يكي از دلايل پيشرفت كشورهاي توسعه يافته، برنامه ريزي هدفمند ومديريت كار آمد است. به مدد مديريت مأموريت‌ها و اهداف سازمانها تحقق مي‌يابد، از منابع و امکانات موجود بهره برداري مي‌شود و توانايي و استعداد انسان‌ها از قوه به فعل در مي‌آيد. مديران در انجام وظايف خود فرايندي را دنبال مي‌کنند که شامل اجزايي چون برنامه ريزي، سازماندهي، نظارت و کنترل، انگيزش، ارتباطات، هدايت برنامه ريزي، سازماندهي، نظارت و کنترل، انگيزش ارتباطات، هدايت و تصميم گيري است.

مجموعه اين فعاليت‌ها است که مديريت را شکل مي‌دهد و هماهنگي و نيل به هدفها را ميسر مي‌سازد.(1)

 اما دين مبين اسلام همان گونه كه در ساير زمينه ها برنامه و راهكار ارايه كرده است، در زمينه مديريت نيز هدايتهايي را توصيه مي كند كه البته براي تنقيح مديريت اسلامي الگوها ومصاديقي از مديران موفق جامعه اسلامي را معرفي مي كند.در اين نوشتار كوشش مي شود نكات برجسته از  الگوهاي مديريت اسلامي تشريح شود.

تعريف مديريت:

مديريت، فعاليتي است منظم، در جهت تحقق هدفهاي معين که از طريق ايجاد روابط ميان منابع موجود، انجام دادن کار با مشارکت افراد ديگر و شرکت فعال در تصميم گيري صورت مي‌گيرد.(2)

 تمام حوزه‌هاي قرآني، تذکرات مديريتي دارد، که مديريت و رهبري الهي درجامعه بشري، نيازمند تربيت و هدايت فکري و قلبي است. و نزول تدريجي قرآن نشان مي‌دهد که مديريت اسلامي به کمک مشورت و خط و مشي فکري الهي و تقويت روحيه مستمر نياز دارد تا انرژي و تحرک لازم بر تداوم مسير فراهم آيد.(3)

بنابراين قرآن کريم يک منبع عام مديريت اسلامي است. حوزه خاصي از مباحث قرآن که بر مديريت اسلامي عنايت دارد، قصص قرآن است و آن سيره انبياء و اولياءالهي است که در قرآن منعکس شده است.

اصل عدم تقدم بر خداورسول

 يكي از اصول مهم در قرآن اصل عدم تقدم بر خداوند وپيامبراست.اين اصل به عنوان شاخص فراگير و اولين اصل، برعدم تقدم بر خداوند و پيامبر تاكيد مي كند. اين اصل در حوزه‌ بيان تئوريها، نظريه‌ها، آراء و خط مشيها چه به صورت جزئي و چه به صورت کلي، مطرح است. هرجا که خدا و پيامبر حکمي داده باشند، چه در حوزه عمل و چه در حوزه علم، بايد تبعيت شود.  

دليل نظري: قرآن کريم ضوابط و معيارهاي حاکم بر روابط اجتماعي را مشخص مي‌کند:

«يا أيها الذين آمنوا لاتقدموا بين يدي الله و رسوله و اتقو الله إن الله سميع عليم»(حجرات،49/1).

و....


دریافت فایل
تحقیق درباره نگاهي بر مديريت اسلامي
تحقیق درباره نگاهي بر مديريت اسلامي,نگاهي بر مديريت اسلامي,نگاهي,بر,مديريت,اسلامي

علوم انسانی


دانلود فایل| |