تحقیق انرژی الکتریکی

تحقیق انرژی الکتریکی

تعداد صفحات : 12 صفحه

پیشگفتار:
چرا سقف خانه نوساز چکه می کند ؟ چرا لوله آب ساختمان به سرعت می پوسد و موجب نشتی می شود ؟چرا سیمکشهای برق چنان کلاف سر در گمی است که گاهی حتی خود سیم کش هم از آن سر در نمی آورد ؟ چرا اتومبیل تازه تعمیر ، درست کار نمی کند و باز نیاز به تعمیر دارد ؟ و چراهای بیشمار دیگری که در زندگی روز مره با آنها سر کار داریم . به راستی علت ندانم کاری و ناشی گری بخشی از دست اندرکاران امور فنی در جامعه ما چیست ؟ آیا ما اصولا آدمهای سهل انگاری هستیم ؟ چرا دستهای که مسجد امام اصفهان و تخت جمشید را ساخته اند ، از عهده انجام درست این گونه کارهای ساده بر نمی آیند ؟
به گمان ما فقدان آموزشهای فنی کاربردی عامل اصلی بروز این نابسامانی هاست . در حال حاضر کمتر کسی پیش از اشتغال به کار یا حرفه ای معین ، آموزشهای لازم را فرا می گیرد و متا سفا نه جامعه هم او را ملزم به این فراگیری و دریا فت گواهینامه تایید صلاحیت فنی نمی کند نتیجه این وضع ، ا تلاف وقت و مصالح است و سرانجام نیز کار به درستی ا نجام نمی شود . من نیز در این مبحث به بررسی و رفع این نارساییها در حد ممکن کمک می کنم .
مقدمه:
در سال 1882 میلادی ادیسون نخستین موسسه برق تجاری خود را برای تامین روشنایی یکی از خیا با نهای شهر نیویورک افتتاح کرد . سه سال بعد ناصر الدین شاه برای روشنایی کاخ سلطنتی خود اولین مولد با قدرت حدود سه کیلو وات را به ایران وارد نمود . رشد شهر نشینی و توسعه صنعت و استفاده از تجهیزات و ماشین آلات گوناگون برقی موجب افزایش روز ا فزون نیرو گا ههای مختلف و تولید انرژی الکترونیکی در همه کشورهای جهان ، از جمله ایران شده است . امور صنعت برق به عنوان یکی از شاخص های مهم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشورها به شمار می آید . رشد نیرو گاه های مختلف در طول 110 سال گذشته باعث شده که تولید انرژی الکتریکی در حال حاضر به حدود 25000 مگا وات برسد.
امروزه ا نرژی الکتریکی بیش از انواع دیگر انرژی مورد استفاده قرار می گیرد . بدون انرژی الکتریکی کاربرد وسایل روشنایی ، تلفن ، تلویزیون و اغلب وسایل خا نگی غیر ممکن ا ست . به علاوه در بیشتر وسایل نقلیه ا نرژی الکتریکی نقش مهمی بازی می کند . به این ترتیب می توان گفت انرژی الکتریکی تقریبا در همه جا به کار می رود.





























فصل اول
تولید انرژی الکتریکی سه فاز:
انرژی الکتریکی در نیروگاه ها به وسیله ی آلترناتورهای سه فاز تولید می شود که این آلترناتورها از دو قسمت اصلی زیر تشکیل شده اند:
الف ـ استاتور: از یک هسته آهنی شیاردار به صورت ثابت ساخته می شود. داخل شیارها سه گروه کلاف به صورتی قرار می گیرند که با هم 120 درجه الکتریکی اختلاف فاز داشته باشند. انرژی الکتریکی تولیدی به صورت سه فاز از طریق استاتور به مدارهای خارج مستقل می گردد.
ب ـ رتور: قسمت گردنده ی مولد از هسته ی آهنی شیاردار ساخته می شود و داخل این شیارها سیم های مسی برای تولید فوران مغناطیسی قرار می گیرد. این فوران به وسیله ی ولتاژ جریان مستقیم تولید می شود.
در آلترناتورهای بزرگ انرژی الکتریکی

دریافت فایل
تحقیق انرژی الکتریکی
انرژی الکتریکی ,DOC

کتاب ، جزوه


دانلود فایل| |