تحقیق در مورد مركبات دزفول a 200

تحقیق در مورد مركبات دزفول a 200

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 18 صفحه


 قسمتی از متن .doc : 

 

چكيده :

دزفول بدليل وضعيت جغرافيايي ، ارتفاع از سطح دريا و شرايط آب و هوايي مناسب ، زمستانهاي معتدل ، تابستانهاي نسبتاً گرم ، بافت خاك و فرهنگ كشاورزي (باغداري ) بالا و شبكه آبياري پيشرفته از جمله محدود مناطق مستعد پرورش مركبات در استان خوزستان بشمار رفته و هر ساله بالغ بر 54824 تن مركبات در اين شهرستان توليد مي شود كه حدود 43982 تن آن به توليد پرتقال اختصاص دارد.

توليد مركبات در اين شهرستان حدوداً از سال 1332 با ورود قلمه از كشورهاي اروپايي به اين شهرستان شروع شده و هم اكنون حدود 4057 هكتار سطح زير كشت مركبات مي باشد .

پس با توجه به استعدادهاي بلقوه اين شهرستان و تعداد كشاورزان و باغداراني كه در اين بخش مشغول بوده و امرار معاش آنها وابسته به باغداري مي باشد و با توجه به اينكه هرساله بدليل وجود بيماري ها و آفات مختلف زيانهاي بسياري بر عملكرد باغداران وارد مي آيد ، بر آن شديم تا با تهيه اين نشريه با عنوان « آفات و امراض مركبات در شهرستان دزفول و مبارزه با آن » كه حاصل تحقيقات بعمل آمده از سوي متخصصان و محققان امر مي باشد ، باعث شناخت بيشتر و بهتر شما باغداران محترم از امراض و آفات عمده شهرستان شويم .

از جمله اين آفات مي توان به شپشك استراليايي ، كنه ، بيماريهاي مانند : استابورن ، اگزوكورتيس ، زوال تدريجي ، پوسيدگي طوقه فيتوفترايي و …. اشاره نمود .

نشريه حاضر از طريق مطالعات كتابخانه اي ، تحقيقات ميداني و پرسشگري جمع آوري و تدوين شده است . با اين اميد كه مورد توجه و استفاده شما قرار گيرد .

مقدمه :

شهرستان دزفول بدليل دارا بودن اقليم مناسب و موقعيت جغرافيايي يكي از مناسب ترين نقاط براي كشت و پرورش انواع مختلف مركبات در فصول مختلف سال مي باشد. مركبات از منابع مهم و تأمين كننده بخش عمده اي از ويتامين ها ، املاح معدني ، كربوهيدرات ها و ساير عناصر مورد نياز بدن انسان بوده و نقش مهمي در تأمين سلامت جامعه ايفا مي نمايند. عرضه مداوم اين محصولات بصورت تازه و فرآوري شده در بازار نشان دهنده اهميت بسيار فراوان اقتصادي اين گروه از محصولات كشاورزي است .

مركبات با سطح زير كاشت 4057 هكتار و عملكرد 13513 تن در سال در منطقه دزفول و بالغ بر 13783 تن پرتقال در سطح منطقه دزفول جزء عمده ترين مناطق توليد مركبات در كشور مي باشد . لذا با توجه به اهميت اين بخش از محصولات زراعي ، انجام تحقيقات در زمينه محدوديت هاي توليد و مهم تر از آن بكارگيري نتايج حاصل از آن در امر توليد بسيار حائز اهميت است .

قطعاً كاربرد دست آوردهاي عملي در جهت بر طرف ساختن مشكلات توليد خواهر توانست علاوه بر افزايش كمي و كيفي محصول مركبات ، در ارتقاء سطح سلامت جامعه نيز مؤثر باشد . اميد است مطالب حاضر مورد استفاده شما باغداران محترم قرار گرفته و گامي مؤثر در راه توليد محصولي سالم و عاري از آلودگي برداشته شود .

هدف از تأليف اين نشريه ، در اختيار قرار دادن نتايج حاصله از تحقيقات موجود در زمينه كنترل آفات و امراض مهم مركبات مانند كنه ، شپشك استراليايي ،تريستزا ، استابورن و ….. مي باشد كه هر ساله زيانهاي اقتصادي قابل توجهي به توليد مركبات شهرستان وارد آورده و باعث كاهش كمي و كيفي اين محصول مهم مي شود . باميد اينكه با همكاري شما باغداران محترم گامي مؤثر در افزايش درآمد و نيز سلامت محصول توليدي و بازار پسندي آنها برداشته شود .

1: آفات مهم مركبات

: كنه زرد شرقي مركبات

اين آفت از نظر خسارت رساني مهمترين آفت مركبات شهرستان كازرون است و در تمام مناطق اين شهرستان انتشار دارد و خسارت جمعيت آن به ترتيب اهميت بر روي واريته ها نارنگي ، پرتقال ،ليمو شيرين ، نارنج ، ليمو ترش و بكرائي مي باشد.

برابر مشاهدات بعمل آمده كنه هاي بالغ از اواسط فرودين ماه از داخل درزو ترك هاي حوزه آبگير درختان واز پناهگاهها خارج شده و بر روي علفهاي هرز مي آيند و از اواسط خرداد ماه برروي درختان مركبات منتقل مي گردند .

جمعيت آفت در دهستان هاي خشت وجره در ماههاي تير ومرداد به حداكثر خود مي رسد و طغيان مي نمايدكه اين امر در مورد دهستان هاي حومه شاپور و قائميه در شهريور ماه تا اواسط مهرماه مي باشد . ممكن است اين نوع كنه در ماههاي آبان و آذر نيز با جمعيت قابل توجه بر روي درختان آلوده وجود داشته باشند ولي از اواخر آذر تا اوائل ديماه جهت زمستانگذراني به پناهگاه مي روند .

: نحوه و علائم خسارت

برگهاي مورد حمله رنگ سبز خود را از دست داده و رنگ پريده بنظر مي آيند ، شاخه هاي كوچك مي خشكند ، ميوه هاي مورد حمله سفت ، بي آب و ياكم آب مي ماند و مزه آن نيز تلخ مي شود و اغلب ريزش مي نمايد . درختان مورد حمله دچار ضعف عمومي مي شوند و ميزان محصول سال آينده آنها بنحو بارزكاهش پيدا مي نمايد . (منبع شماره 5)


دریافت فایل
تحقیق در مورد مركبات دزفول a 200
تحقیق در مورد مرکبات دزفول a 200 ,مرکبات دزفول a 200,دانلود تحقیق در مورد مرکبات دزفول a 200 ,مرکبات,دزفول,a,200

عمومی و آزاد


دانلود فایل| |

نماتد مركبات

سایر رشته های فنی مهندسی