تحقیق سیر تحول سفالگری در ایران

تحقیق سیر تحول سفالگری در ایران

تحقیق-سیر-تحول-سفالگری-در-ایراندانلود تحقیق با موضوع سیر تحول سفالگری در ایران،
در قالب Word و در 52 صفحه قابل ویرایش.


بخشی از متن تحقیق :

فهرست مندرجات
فصل1.مقدمه
فصل2.چكيده
مهمترين تكنيك هاي تزيين ظروف در نيشابور
دسته هاي سفال با نقش كنده
نقوش سفال در ادوار اسلامي از مناظر مختلف
فصل 3.فن و هنر سفالگری
فصل 4.مهمترين تكنيك هاي تزيين ظروف در نيشابور
سفال با پوشش گلي
سفالينه با نقوش رنگارنگ
سفالينه با تزيين زرين فام
سفاليه با نقش كنده
سفالينه با لعاب يكرنگ
فصل 5.كلياتي درباره سفال اسلامي
سفال گبري
سفال سلجوقي
سفال مينائي ايران
سفال دوره عثماني
سفال دوره صفويه ايران
فصل 6.هنر سفالگري و بررسي نقوش آن در ادوار اسلامي
بررسي نقوش انساني با توجه به جهان بيني عرفاني
بررسي نقوش انساني مرتبط با مراسم ماه محرم
بررسي نقوش انساني و ارتباط آن با ادبيات
بررسي نقوش انساني و ارتباط آن با مفاهيم نجومی
فصل 7.جام با گلابه ي سفالگری
فصل8..كوزه
نتيجه گيري
فهرست منابع و مآخذ

ماده ي سفالگري گل است.گل دردستها جان مي گيردو به شكلهاي مختلف در مي آيد.
مثل كوزه وظروفي كه نقشهاي برجسته دارند.
سفالگري به عنوان يكي از بر جسته ترين مظاهر هنر اسلامي داراي نقوش متنوعي بوده كه همواره با اعتقادات ديني وتصورات هنرمند از هستي عجين بوده است.
فن وهنر سفالگري ايران به علت جنبه هاي گوناگون اقتصادي ،فرهنگي و تا حدودي مذهبي از گذشته ي بسيار دور مورد توجه قرار گرفته ودر هر دوره با وضعيت سياسي منطقه و كشورتحول وتوسعه يافته است.نمونه هاي سفالينه كه از محوطه هاي باستاني ايران كشف شده وارتباط اين هنر را با فرهنگ،اقتصادومذهب از يك طرف و ذوق وسليقه ي شخصي و قومي سفالگران از طرف ديگر نشان مي دهد.
در هزاره ي پنجم(ق.م)اختراع چرخ سفالگري تحولي چشمگير دراين هنر وتأثيربسياري در زمينه ي اقتصادي به وجودآورد.يكي ازمهمترين ابعادفن وهنرسفالگري درآن زمان را مي توان بعد و جنبه ي فرهنگي واجتماعي آن دانست،چه آشنايي ما از ارتباط موجود بين اقوام با يكديگر در آن روزگاران بيشتر از دست ساخته هاي هنري مانند سفالگري امكان پذير است.
سهم سفالگران مسلمان به جهان سفالگري از ارزش بسيار بالايي برخوردار است.اين سفالگران اولين كساني بودند كه تكنيك ودانش توسعه ي سراميك هاي لعاب دار تزئيني را به اروپا الهام بخشيدند.
سفالگران دوران اسلامي با تمامي روش هاي ساخت دستي،چرخ كاري وقالبگيري آشنا بودند و تلاش هميشگي آنها در دستيابي به روش هاي جديد ساخت و لعاب هاي تازه در آثار به جا مانده به خوبي هويداست.
بخشي از سفالينه هاي اين دوران تنها با يك روش ساخت و لعاب تك رنگ وبخشي ديگر از تركيب چند روش ولعاب هاي گوناگون تهيه شده اند.سفالينه هاي بدون لعاب يا خام پخت در دوران ابتدايي تحول سفالگري،از طرح ها و نقوش تزئيني نفيس سفال هاي لعابدار بر خوردار بودند.جام،پياله،ابريق،كوزه و...از جمله اين آثار هستند كه با روش هاي قالبي،نقش افزوده واستفاده از مهر تهيه شده و با طرح هاي گياهي ،خط نگاري،جانوري وهندسي تزئين يافته اند.سفالگران اسلامي با روش نقاشي زير لعاب نيز به خوبي آشنا بودند.در اين روش،لعاب شفافي كه بر روي شيء زده مي شد،سبب جلا يافتن ومحافظت رنگ هاي زيرين مي گرديد.براي اين منظور ابتدا زمينه طرح را با لعاب سفيد اكسيد روي، پوشانده و سپس با رنگ هاي مختلف به تزئين نقوش اقدام مي نمودند و سر انجام با زدن لعاب شفاف كار را به اتمام مي رساندند ...

تـوضـیـحــاتِ فـایــل :

- این فایل با فرمت word در اختیار شما قرار خواهد گرفت
- تعداد صفحات : 52
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی
دانلود فایل

تحقیق سیر تحول سفالگری در ایران
دانلود تحقیق سفالگری در ایران, پاورپوینت سفالگری در ایران, تحقیق در موردسفالگری در ایران, مقاله سفالگری در ایران, دانلود پاورپوینت سفالگری در ایران, سفالگری در ایرانpdf , پروژه سفالگری در ایران, تحقیق درباره ی سفالگری در ایران, تحقیق با موضوع سفالگری,,,

هنر و گرافیک


دانلود فایل| |