تحقیق بررسی الگو قراردادن سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص)

تحقیق بررسی الگو قراردادن سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص)

تحقیق-بررسی-الگو-قراردادن-سیره-اخلاقی-پیامبر-اعظم-(ص)

دانلود تحقیق بررسی الگو قراردادن سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص)،
در قالب DOC و در 22 صفحه، قابل ویرایش، شامل:



فهرست مطالب:
مقدّمه   
چکیده   
الف. واژه «سیره»   
ب. واژه «اخلاق»   
شمّه ای از گوهر وجودی   
سیره فردی پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله)   
1. پاکی و آراستگی   
2. مسواک   
3. عطرآگینی   
4. رعایت بهداشت   
5. سخن گفتن پیامبر(صلی الله علیه وآله)   
6. آداب غذا خوردن   
7. لباس پوشیدن پیامبر(صلی الله علیه وآله)   
سیره اخلاقی پیامبر(صلی الله علیه وآله)   
اخلاق اجتماعی پیامبر(صلی الله علیه وآله)   
1. رفق و مدارا   
2. نرم خویی   
3. محبتورزی   
4. سلام دادن و مصافحه کردن   
5. سلام دادن به کودکان   
6. شرکت در بازی کودکان   
7. مزاح و خنده رویی   
8. عفو و گذشت   
9. تواضع و فروتنی   
10. مشاوره با یاران   
اخلاق خانوادگی رسول خدا(صلی الله علیه وآله)   
الف. کمک به خانواده   
ب. هم غذایی با خانواده   
ج. تقسیم وقت در خانه   
د. زندگی ساده اما پرُ از معنویت   
منابع   
 



قسمتی از متن:

مقدّمه
موفقیت در زندگی بستگی به میزان بهره گیری از الگوی مناسب دارد. تلاش بدون سرمشق درست، پیامد درستی ندارد. از جمله چگونگی اخلاق و رفتار انسان ها در زندگی فردی، خانوادگی، و اجتماعی است که باید در این باره، از الگوی نیکو بهره جویند.
انتخاب الگوی مناسب در رفتارهای کوچک و بزرگ اخلاقی، از نحوه لباس پوشیدن، غذا خوردن، برخورد با خانواده، معاشرت با مردم، تا کارهای بزرگ فرهنگی، تبلیغی، مبارزاتی، در میدان وسیع زندگی، کارایی دارد.
پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله) عالی ترین سرمشق اخلاقی برای دنیای بشریت است; چراکه الگو بودن ایشان از سوی خداوند مورد تأیید قرار گرفته است. قرآن مجید رسول گرامی(صلی الله علیه وآله) را اسوه اخلاق و رفتار مسلمانان معرفی نموده است: (لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ)(احزاب: 21); قطعاً برای شما در (اقتدا به) رسول خدا سرمشقی نیکوست.
خُلق عظیم نبوی که عامل عمده نفوذ و محبوبیت ایشان در بین امّت و علت اساسی موفقیت ایشان در نشر دین بوده، بارها مورد تمجید کتاب آسمانی قرار گرفته است: (وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظِیم)(قلم: 4); قطعاً تو را خویی والاست.
از این رو، پرداختن به سیره عملی و روش های اخلاقی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله)، که جنبه اسوه دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به دلیل همین اخلاق سترگ و مورد ستایش قرآن، امّت اسلام وظیفه دارند از خوی و خصلت های فردی و اجتماعی آن حضرت پیروی نموده، و آن پیامبر رحمت و صاحب خلق عظیم را «اسوه» خود قرار دهند.
پیروی از سیره اخلاقی یک الگو، نیازمند آشنایی با ابعادِ روش های رفتاری اوست. خوشبختانه سیره عملی رسول خدا(صلی الله علیه وآله) در کتب روایی و تاریخی، به صورت مجموعه های فراوان ثبت شده، هرچند ویژگی های اخلاقی پیامبر قابل شمارش نیست; چراکه قرآن اخلاق ایشان را عظیم شمرده است. تنها می توان گفت: آن حضرت تمام خلق های نیکو را در خود جمع نمود و کامل کرد و بدین روی، فرمود: «اِنّی بُعِثتٌ لِاُتَمِّمَ مَکارِمَ اَلاخلاق»;([1]) من برانگیخته شدم تا اخلاق نیکو را تمام کنم.
بجاست حال که سال جاری از سوی مقام معظّم رهبری (دام ظلّه العالی) به نام «پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله)» نام گذاری گردیده، پیروان آن نور آسمانی، شخصیت ایشان را بیشتر بشناسند و بشناسانند، و عظمت اخلاق و رفتار آن سرور جهانیان را معرفی کنند، بدان امید که خداوند توفیق پیروی و تأسّی به آن اسوه بزرگ را به همگان ارزانی دارد. این نوشتار، گوشه هایی از سیره اخلاقی و روش های رفتاری رسول خدا را بازگو می کند.

دانلود فایل

تحقیق بررسی الگو قراردادن سیره اخلاقی پیامبر اعظم (ص)
تحقیق بررسی سیره اخلاقی پیامبر,تحقیق سیره فردی پیامبر,سخن گفتن پیامبر,سیره اخلاقی حضرت محمد,اخلاق اجتماعی پیامبر,تأملی بر سیره اخلاقی پیامبر,نمونه هایی از سیره اخلاقی,اخلاق خانوادگی پیامبر

معارف اسلامی


دانلود فایل| |