تحقیق بررسي ميزان تاثير آسيب ديدگي پوشش پلاستيكي لاشه هاي گوشت منجمد گاو بر بار ميكروبي گوشت
خلاصه:
میكروارگانیسمها یكی از عوامل كاهش دهنده مدت زمان نگهداری محصولات غذایی هستند . از آنجایی كه پوششهای پلاستیكی گوشتهای بسته بندی شده در حین حمل و نقل و نگهداری دچار آسیب دیدگی می شوند و این آسیب و پارگی پوششها موجب افزایش آلودگی می گردد . ضروری به نظر می رسد برای بررسی میزان تاثیر پوششها در جلوگیری از افزایش بار میكروبی ، مقدار بار میكروبی در لاشه های گوشت دارای پوشش سالم و آسیب دیده تمهیداتی برای جلوگیری از آسیب دیدن و پارگی پوششها به عمل آید . این مسئله در لجستیك نیروهای نظامی ، بسیار حائز اهمیت است . در این بررسی تعداد 45 لاشه منجمد گاو مورد آزمایش قرار گرفت و معدل بار میكروبی نمونه های دارای پوشش سالم و لاشه های با پوشش آسیب دیده مقایسه گردید .
در پایان این نتیجه بدست آمد كه اگر پوششها بر اثر حمل و نقل و یا سهل انگاری كاركنان سردخانه و عوامل دیگر دچار آسیب و پارگی شوند ، میزان آلودگی گوشت افزایش یافته و نهایتاً عمر انبار مانی آنها كاهش پیدا می كند . پس از آزمون میكروبی مشخص گردید كه این افزایش بار میكروبی در بعضی از نمونه های با پوشش آسیب دیده در محدوده حدمجاز بوده . بنابراین باید تدابیر و روشهایی در حمل و نقل و نگهداری این گونه محصولات اتخاذ شود تا از آلودگی بیش از حد مجاز آنها جلوگیری شود .
فهرست:مقدمه
تاریخچه و كلیات بحث
اهداف بررسی
مواد و روشها
بحث و نتیجه گیری
پاستوریزه سازی(PASTEURIZATION):
استرلیزه سازی و یا سترون سازی(STERLIZATION):
هموژنیزاسیون و یا همگن سازی(HOMOGENIZATION):
نگهداری در یخچال(REFRIGERATION):
فریز كردن و یا منجمد كردن(FREEZING)
خشك كردن(DRYING):
بسته بندی وكیوم(VACUUM PACKING)
كنسرو كردن(CANNING):
ترشی و شور انداختن(PICKLING):
خشك كردن انجمادی(FREEZE-DRYING):
نمك سود كردن(SALTING
كاراملیزه كردن(CARAMELIZATION):
گاز دار كردن(CARBONATIOIN)
دود دادن(SMOKING):
پرتو دهی(IRRADIATION)
تخمیر كردن(FERMENTATION)
كافئین زدایی
شیرین كننده ها
نگهدارنده ها
عامل شلات و یا كلات كننده
جادب رطوبت(HUMECTANT)
طعم دهنده ها(FLAVOURES
تثبیت كننده ها(STABALIZERS
غلیظ كننده ها(THICKENERS):
رنگ دهنده غذا(FOOD COLORING
امولسیون كننده ها
EMULSIFIERS
آنتی اكسیدانها(ANTIOXIDANTS
حجم دهنده ها(BULKING AGENTS):
عامل ضد كلوخه ساز(ANTICAKING
مواد كف زدا(ANTIFOAMING